Mi az az orvos-esztétika?

Az orvos-esztétika az orvostudomány egy ágazata, ami a páciensek szépészeti céljaival, vágyaival foglalkozik. Ezen szakterület a bőr öregedésére koncentrál elsősorban a tudományos eljárásokat betartva. Más szóval, az orvos-esztétika segítséget nyújt a pácienseknek ahhoz, hogy elérjék a számukra legjobban tetsző kinézetet, amely önbizalom- és önbecsülés-növekedéssel járhat, és mivel tudományon alapul, így megbízható, biztonságos, nem jár egészségkárosodással.

Az orvos-esztétikát gyakorló orvosok képezve vannak mind behatolást igénylő, mind nem igénylő beavatkozások elvégzésére is, és általában ezek kombinációját alkalmazzák, hogy kielégítsék a páciensek igényeit. Jól látható tehát, hogy nem csak orvosok, hanem kozmetikusok is egyben!

Mik a különbségek az orvos-esztétika és a kozmetika között?

Sokan gondolják úgy, hogy a kettő egy és ugyanaz, azonban ez nem is állhatna messzebb a valóságtól.

Mivel a kozmetikusok nem orvosok, így nem rendelkeznek annyi ismeretséggel, hogy pl. a bőr hogy reagál különféle kezelésekre, míg az orvosok tudnak segítséget nyújtani esetleges komplikációk megelőzéséhez, és a beavatkozások elvégzése előtt tudnak tanácsokat nyújtani a pácienseknek kórtörténetük ismeretében. Az esztétikai orvos teljes felelősséget vállal arra, hogy elmagyarázza, melyik eljárás alkalmas és melyik nem a beteg bőrére, emellett képes kezelni a felmerülő komplikációkat.

A betegek vagy ügyfelek közül legtöbben nem félnek bármekkora kockázatot vállalni a szépség és elégedettség eléréséhez. Ez az oka, hogy alávetik magukat titkos beavatkozásoknak, így ha valami rosszul sül el, senki nem mutogat kockázatvállalásukra, viszont ha minden remekül alakul, akkor élvezik a barátok megjegyzéseit, akik nem tudják, hogy csináltattak valamit arcukon.

Eljött az ideje, hogy az emberek ne féljenek a szépészeti beavatkozásoktól. Nincs semmi rossz abban, ha tökéletesnek és szépnek szeretnénk kinézni, amennyiben nem veszélyeztetjük vele egészségünket és megalapozott döntést hozunk, ahelyett, hogy vakon vágnánk bele ezen dolgokba.