Kozmetika: az érzékeny bőr kezelése

Akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, tisztában vannak vele, hogy meggondoltan kell ápolni a bőrt, minden részletre figyelni kell. Ha pl. pécsi kozmetikában kezeltetjük bőrünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra megfelelő kezelést kapjuk, azonban otthoni kezeléskor több dologra is figyelni kell.

Az érzékeny bőrnél az adott krémek egyes összetevőire nagy hangsúlyt kell fektetni. Olyan termékeket kell keresni, melyek kevés összetevőből állnak, mivel a sok összetevő irritációt okozhat. Ha egy mód van rá, ne kísérletezzünk parfümökkel, kozmetikumokkal, hanem próbáljuk meghatározni, hogy mi okoz irritációt, és azokat a készítményeket kerüljük, amennyiben lehetséges.

Új készítmények alkalmazása előtt mindenképpen végezzünk egy próbát, nem látható helyen, olvassuk el az összetevők listáját, hogy minimalizáljuk az esetlegesen felmerülő problémákat.

Az érzékeny bőr gyakran kiszáradásra is hajlamos, így nem csak a viszketésre kell figyelni, hanem arra is, hogy ne száradjon ki a bőr. Emiatt olyan termékek használatára is lehet szükség, melyek helyreállítják a bőr hidratáltsági szintjét.

Az érzékeny bőr nem csak a kozmetikumokra, hanem a napsugárzás káros hatásaira is érzékeny, így a fényvédelemre fokozottan ügyelni kell.