Hogyan vásárolj horgászbotot?

Hogyan vásárolj horgászbotot?A horgászat az egyik legnépszerűbb hobbinak számít még ma is. Az internetnek köszönhetően ma már szinte mindenkinek lehetősége van arra, hogy válogasson a megvásárolható horgászbotok között. A választáshoz szükség van azonban arra, hogy megismerd, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, horgászbot vásárlásakor. Ezeket fogjuk cikkünkben bemutatni.

A horgászbot hossza

Az egyik legelső feladat a horgászbot hosszának megválasztása. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb a bot, annál nagyobb területen történő horgászatra ajánlott. A rövidebb botok kisebb helyen történő horgászatra ajánlottak, valamint csónakból történő horgászatra.

A bot anyaga

A legtöbb bot üvegszálból, grafitból, vagy a kettő valamilyen kombinációjából készül. A grafit botok általában könnyebbek, de rugalmatlanabbak, mint az üvegszálas botok. Az üvegszálas botok ennek köszönhetően strapabíróbbak, gyakorlatilag egyáltalán nem törnek el. A grafit botok azonban a kisebb kapást, mozgást jobban át tudják adni.

A nyél és anyaga

A horgászbot nyele általában parafából, habból, vagy a kettő kombinációjából áll. A választás egyéni preferencia alapján történik, azt válaszd, amelyik kényelmesebb számodra. Hosszabb nyél ajánlott olyan esetekben, amikor nem kis területen, hanem nagy területen szeretnéd használni a botot, amikor messzebbre szeretnél bedobni a bottal.