Mire jó egy ózongenerátor?

Mire jó egy ózongenerátor?Az ózongenerátorok a koronavírus miatt jöttek be a köztudatba, de már előtte is sokan élvezték hasznosságukat.

Az ma már szinte mondani sem kell, hogy az ózonnal történő fertőtlenítés rendkívül hatásos, ugyanis nagyon hatásos vírusok, baktériumok, kórokozók ellen. Ezt a tulajdonságát használják ki akkor is, amikor a koronavírus ellen fertőtlenítik az irodákat, helyiségeket. Zárt térben lehet fertőtlenítésre használni, viszont nagyon vigyázni kell, hogy ebben használat közben/után ne tartózkodjanak emberek a légtérben, ugyanis az ózon mérgező. Csak megfelelő szellőztetés után szabad újra a helyiségbe bemenni.

Az ózon autók belső tisztítására is kiválóan alkalmas, nagyon régóta használják erre a célra is. A legmakacsabb szagokat, pl. a cigifüstöt is eltávolítja, így gyakran ózonnal tisztítják azokat az autókat, melyekben a tulajdonos dohányzott.

Ha már autó, akkor az autók klímarendszere is baktériumokat, vírusokat, gombákat rejthet, ugyanis ezek a nyirkos, nedves, sötét helyeket kedvelik, pont, mint a klíma belseje. Ha nem akarod, hogy ezek visszakerüljenek folyamatosan az autó légterébe, akkor ózonnal fertőtleníthető a klíma és szellőztető rendszer autódban.

Az otthon egyik leggyakoribb problémáját az ágyi poloskák kiirtása jelenti, ugyanis szeretnek elbújni olyan helyeken, mint pl. az ágy mögött, vagy a szekrények alatt. Ezeket a helyeket nagyon nehéz takarítani, az ózon azonban mindenhova be tud jutni, ahova a levegő be tud.