Utánfutó bérlés előtt áll? Ezekre figyelj oda

Amennyiben nem vagy jártas utánfutó használatában, de a közeljövőben utánfutót szeretnél bérelni (pl. utánfutó kölcsönzés Gödöllő), akkor bejegyzésünkben megtalálhatsz néhány hasznos információt, amire érdemes figyelned.

Kerekek

Keresd a betömött lyukakat, az utánfutó teherbírásához tartozó méretet és teherbírást. Az utánfutó pont olyan erős, mint a leggyengébb része. Hiába tartozik az adott típushoz egy teherbírás, ha a kerekek nem bírják azt el.

Fékek

A fékeket minden esetben ellenőrizd kölcsönzés előtt, nehogy használat közben derüljön ki, ha probléma van velük.

Felfüggesztés

A felfüggesztésen, rugókon jól látható, ha korábban túl volt terhelve az utánfutó. A vontatni kívánt súlyt csak akkor bírja el az utánfutó, ha a felfüggesztése is jó állapotban van.

Elektromosság

Minden indulás előtt ellenőrizd a lámpákat, hogy megfelelően működnek-e. A nem működő lámpák baleset-veszélyesek!

Rámpák

Amennyiben szükség van rá, bizonyosodj meg róla, hogy az utánfutóhoz tartozik-e megfelelő rámpa. Megkönnyítheti a szállítmány felpakolását, sőt, egyes esetekben (pl. ha kis traktort vagy hasonlót szeretnél szállítani) mindenképpen szükség lehet rá.

Vontatható-e az autóddal

Az egyes autókhoz tartozik egy maximális vontatható teherbírás, amit figyelembe kell venni, ha nehezebb dolgokat szállítanál. Hiába bírja el az utánfutó a terheket, ha az autód nem.