Esküvői tanácsok I. rész

Egy esküvő megtervezésekor vannak olyan dolgok, amelyekkel jó, ha tisztában vagy, és vannak olyanok, amelyekkel tisztában kell lenned. Ha azon gondolkodsz, hogy kifelejtettél-e valamit, akkor itt van néhány tanács, amit mindenképpen érdemes megfogadnod.

Esküvői tanácsok I. rész

Első a vendég

Tervezd meg, hány embert fogsz meghívni, ehhez a számhoz kell majd megválasztani a helyet és a szükséges személyzetet. 2,5 m2 területet érdemes számolni minimálisan minden vendégre, ami bár soknak tűnhet, de ha figyelembe veszed az asztalok, táncparkett, közlekedők méretét, nem lesz olyan rengeteg.

Időjárás

Olyan dátumot célszerű megválasztani, ami se nem túl meleg, se nem túl hideg. Ha mégis a nyár közepén szeretnéd megrendezni, válassz olyan helyszínt, ami klímával rendelkedik a kellemetlenségek elkerülése végett.

Apró kedvezmények

Bármilyen bevásárlást is tartasz, vagy szolgáltatásokat rendelsz meg, próbálj meg alkudozni. Mivel nagy tételben vásárolod meg a legtöbb kiegészítőt, így könnyen lehet, hogy kisebb kedvezményekre tudsz szert tenni, melyek összeadva jelentős részét teszik ki a költségeknek.

Visszautasítások

Készülj fel arra, hogy lesz, aki a meghívottak közül nem fog eljönni esküvődre. Ennek több oka is lehet, de ami biztos, hogy célszerű erre előre felkészülni.