Dioptriás napszemüvegek

Akinek nincs problémája a látásával, nem is tudja, mekkora probléma lehet egy napszemüveg viselése szemüvegesek számára. A jól látók csak megvásárolnak egy napszemüveget pl. a http://www.delavaio.com/ webáruházból, és meg is van oldva a probléma. Gyengén látók számára ez nem ilyen egyszerű. Nekik külön el kell készíttetniük egy olyan napszemüveget, amely a saját szemük tulajdonságaihoz van igazítva. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, milyen előnyei vannak a dioptriás napszemüvegeknek.

Nem kell kontaktlencsével bajlódni

Nem mindenki szereti a kontaktlencséket, márpedig szemműtét hiányában ez a két lehetőség áll csak rendelkezésre, a kontaktlencse + általános napszemüveg kombináció, valamint a dioptriás szemüveg. Kizárásos alapon, ha a kontaktlencse nem megoldás, akkor csak a dioptriás napszemüveg maradt, ha óvni akarjuk szemünket a fénytől.

Divatos

Ma már ugyanolyan kereteket, lencséket tudunk vásárolni dioptriásban is, mint általános napszemüvegben. Nem kell csak amiatt semmiről lemondanunk, mert nem látunk tökéletesen. Ez vonatkozik az egyes keretekre, a lencsék színére, valamint az ultraibolya sugárzás elleni védelemre is.

Ár

Valószínűleg többet kell fizetnünk egy ilyen napszemüvegért, mint egy általánosért, azonban nem annyival többet, mint sokan elsőre gondolnák. Ha egyszerre csináltatjuk az általános szemüvegünkkel, akár kedvezményeket is kaphatunk.