Milyen innovációk várhatók a divat webshopok területén?

A technológia fejlődésének, valamint a modernizációnak köszönhetően minden egyes ipari terület folyamatos fejlődés alatt áll. Nincs ez másképp a divat webáruházak esetén sem. Amelyik divat webshop nem tartja a lépést a korral, valamint a konkurenciával, lemarad a versenyben. Bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, hogy milyen fejlesztések, innovációk várhatók a közeljövőben ezen a területen.

Mesterséges intelligencia

Az egyik olyan fejlesztés, amely nem csak az internetet, hanem az egész világot megváltoztathatja. A divat webshopok területén várhatóan pl. automatikus, ún. chat botok formájában jelenhet ez meg. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók nem élő személyekkel fognak beszélgetni a chat ablakban, hanem egy géppel, aki (remélhetőleg) magától meg tud válaszolni minden felmerülő kérdést.

Egyéni ajánlatok, személyre szabás

Az egyik legjobb megoldás, amely kiváló eredményeket hoz az internetes vásárlásban, ha a vásárlók saját személyükre szabott ajánlatokat, oldalakat látnak egy webshop felületén. Ez szintén az intelligens rendszerhez kapcsolódik, úgy működhet pl., hogy a vásárlók korábban megnézett/megvásárolt termékek, valamint saját beállításaik alapján olyan dolgokat látnak egy webáruházban, melyek valószínűleg érdeklik őket.

Közösségi média

A közösségi média egyre nagyobb részt tesz ki az emberek életében, ez nem csak a szórakozásukhoz járulhat hozzá, hanem vásárlási szokásaikhoz is. Ennek megfelelően a közeljövőben várhatóan lehet majd az egyes közösségi média oldalak felületéről közvetlenül termékeket eladni, mely gyökeresen megváltoztathatja az internetes kereskedelmet.