Karikagyűrűk és arany ékszerek tisztítása otthon

Az arany ékszerek, különösen az arany karikagyűrűk rendkívül népszerűek az emberek körében. Ennek megfelelően sokan otthon, saját maguk szokták tisztítani őket. A https://www.karikagyurukell.hu honlapról megtudhatjuk, milyen lehetőségeink vannak otthoni karikagyűrű ápolásra, tisztításra.

A megelőzés

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, az a megelőzés. Ehhez szükség lehet arra, hogy fürdés közben vegyük le a gyűrűt, az ékszereket, mivel az olyan szappanok, tusoló zselék, melyeknek nem ismerjük az összetevőit, károsak lehetnek az arany ékszereknek.

A másik dolog, amit kerüljünk, az a klór. Amikor klórt használunk otthon (takarításhoz rendszeresen szükség lehet rá), akkor szintén ne viseljük a gyűrűt, mivel a klórtól megsérülhet, vagy kifakulhat a gyűrű.

A tisztítás

A tisztítási folyamat történhet forró vízben feloldott hatékony zsíroldó mosogatószer segítségével. Ebbe belelógatva (semmiképp ne érjen a gyűrű hozzá az edény falához, amiben a víz van!) meg tudjuk tisztítani a zsíros szennyeződésektől a gyűrűt. Ennél egy fokkal jobb megoldás, ha beszerzünk egy ultrahangos tisztító berendezést. Ha nem engedhetjük ezt meg magunknak, akkor elvihetjük ékszereinket ékszerészhez, aki rendelkezik ilyen tisztító berendezéssel, és ő el tudja végezni a tisztítást.

Drágakövet tartalmazó karikagyűrűk esetén minden esetben célszerű tisztítás előtt szakember (ékszerész) véleményét kikérni, nehogy olyan tisztítást alkalmazzunk, ami ugyan az arany tisztításához megfelelő, de a drágakövet megsértheti.