A zselés műköröm bemutatása

A zselés műköröm bemutatásaHazánkban a zselés műköröm az egyik legelterjedtebb műköröm fajta, köszönhetően számos előnyének. Ezek az előnyök pl., hogy könnyen formázható, készítése nincs időhöz kötve, mint porcelán esetén. A porcelán levegőre szilárdul, így többé-kevésbé fix formázhatósági ideje miatt gyorsan kell dolgozni. A zselés műköröm kötési idejére azonban nincs hatással a környezete, mivel a zselés műköröm UV fény hatására szilárdul meg.

A zselé szagtalan, gyorsan formázható, könnyebb reszelést biztosít. Mindezek mellett a zselés műköröm rugalmas, erős, strapabíró, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a környezeti hatásoknak jobban ellenáll, és nem oldják a különböző vegyszerek.

A zselék további előnye, hogy számos sűrűségű zselét vásárolhatunk, így mindenki megtalálhatja azt a fajta zselét, ami számára a legjobb, nem kell kompromisszumokat kötni.

Elkészítéskor figyelni kell, hogy a színes zseléket nem szabad előkészítés után azonnal a körömágyra kenni, ugyanis megfelelő alapozás nélkül elválnak a körömlemeztől.

Természetesen nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak a zselés műkörmöknek, lássuk őket.

A zselé egykomponensű anyag, melyet tippel és sablonnal is el lehet készíteni. A porcelánnal ellentétben a zselés műkörmöt csak lereszelni, illetve lenöveszteni lehet.

Elkészítése átlagostól nagyon eltérő körömforma esetén nehezebb, mint a porcelán műköröm elkészítése, mivel nehezebben hajlítható.

Szintén hátrány, hogy otthoni elkészítése nehezebb, mivel szükség van hozzá UV lámpára, ami a legtöbb háztartásban nem található meg.