Fűtés klímával

Fűtés klímávalAmíg korábban klímát szereltetni csak a nyári forróság elviselhetősége miatt szoktak az emberek, addig manapság már számos olyan berendezéssel találkozhatunk, melyek nem csak hűtésre, hanem fűtésre is kiválóan alkalmazhatók. A fűtés és fűtés technológiája ugyanazon az elven működik, csupán a folyamatot kell visszafordítani.

A megfelelő klímával történő fűtés előnye, hogy fenntartása jellemzően olcsóbb, mint a gázzal működő fűtésrendszerek működtetése. Az inverteres klímák nem csak a gazdaságos hűtésben, hanem a gazdaságos fűtésben is jeleskednek. Ezek a klímaberendezések más elven működnek, mint egy gázkazán vagy elektromos radiátor. A hagyományos olajradiátorok az elektromos áramot egy fűtőszál segítségével alakítják át egy az egyben hőenergiává, a fűtésre alkalmas klímák azonban ennél négyszer, vagy akár ötször jobb hatásfokra képesek.

Nem is olyan régen csak kisebb helyiségek fűtésére alkalmaztak klímákat, azonban manapság már teljes irodaépületek fűtésére is előszeretettel alkalmaznak klímákat.

Ha már ki van építve egy fűtésrendszer, akkor nem érdemes azt teljesen lecserélni, hanem a klíma kiválóan alkalmazható kiegészítő fűtésként. Ez azt jelenti, hogy a kevésbé hideg napokon, vagy a melegedés gyorsításának érdekében a már meglévő fűtési rendszer mellett is lehet klímával fűteni.

További előnye a klíma berendezéseknek, hogy azok javítása egyszerűbb és gyorsabb, mint mondjuk egy kazáné, így probléma esetén nem kell sokáig fűtés nélkül maradni a nagy hidegben.