Fitnesz instruktor ismeretek

Fitnesz instruktor ismeretekA fitnesz instruktor, más néven teremedző, egyre népszerűbb foglalkozási forma, egyre többen választják maguknak a pályakezdők közül. Az OKJ-s fitnesz instruktori képzés elvégzése után fitnesz, wellness termekben lehet edzéseket tartani gépekkel, súlyzókkal, valamint a képzés során a tanulók elsajátítják a bemelegítési, nyújtási technikákat, és a gyakorlatok biztonságos végzésének alapjait is.

A fitnesz instruktorok feladatai

A teremedzők fő feladata az edzőterem és az edző személyek felügyelete. Ennek keretein belül a teremedző be tudja mutatni mind a gépekkel, mind a súlyzókkal tartott gyakorlatokat. A gyakorlatok helyes végzése elengedhetetlen a maximális fejlődéshez és a sérülések esélyének minimalizálásához is. A teremedző mindezek mellett segít az embereknek reális célokat kitűzni, a kitűzött célok eléréséhez a legjobb gyakorlatokat elválasztani, valamint sérülés esetén az alapvető egészségügyi ellátáshoz szükséges ismeretekkel is rendelkeznek.

A teremedzőt nem szabad összetéveszteni a személyi edzővel. A teremedzők egy edzőtermen belül minden ott edző személynek egyformán segítenek, a személyi edzők azonban csak saját ügyfeleikkel foglalkoznak. Egy személyi edző szolgálataiért külön kell fizetni, a teremedzők szolgáltatásai viszont általában ingyenesen, a terembérlet, a jegy áráért igénybe vehetők. A fitnesz instruktor segítségét emiatt nem lehet kisajátítani, nem fognak senkivel a teljes edzésideje alatt foglalkozni, azonban kérdés, probléma esetén bátran lehet hozzájuk fordulni.