Melyik a jobb: utángyártott vagy gyári tintapatron?

Melyik a jobb: utángyártott vagy gyári tintapatron?Egy nyomtató működési költségeinek mértékére sokan csak akkor jönnek rá, amikor tintapatront kell cserélniük. Ilyenkor eszmélnek rá sokan arra, hogy az olcsón megvásárolt nyomtató általában drága tintapatront fog jelenteni. Felmerül a kérdés sokakban, hogy utángyártott tintapatront vásároljon készülékébe, vagy gyárit.

A gyári tintapatront ugyanaz a cég gyártja, amely a nyomtatót is készítette. Utángyártott patronokat azonban számos másik, a nyomtató gyártójától független cég készít.

Az utángyártott tintapatron legnagyobb előnye, hogy általában jelentősen olcsóbb, mint a gyári tintapatronok. Ez minőségben is meglátszik természetesen, de gyakran ár/érték arányban még így is jobbak az utángyártott termékek, mint a gyári patronok.

A gyári tintapatronok legnagyobb előnye, hogy biztosan kompatibilisek lesznek a nyomtatóval, és a gyártó vállalja a felelősséget a minőségért is. Az utángyártott termékeknél kis túlzással ahány gyártó, annyi minőség. Utángyártott tintapatronok esetén gyakran ki kell először próbálni több gyártó termékét is, mire találsz egy olyat, amely megfelelőnek bizonyul. A másik lehetőség, hogy utángyártott tintapatron vásárlása előtt körülnézel az interneten, felkeresel néhány fórumot, elolvasol pár véleményt. A legtöbb típusú nyomtató esetén lehet már véleményeket találni az interneten, így nem kell neked kísérletezni az egyes utángyártott tintapatronokkal.