Hogy nyissunk használt ruha vállalkozást

A használt ruha vállalkozás egyik legjobb jellemzője a relatívan alacsony kezdési költség. Könnyen vásárolhatunk ruhákat nagy tételben pl. interneten keresztül (használt ruha nagykereskedés) vagy bolhapiacról, majd ezeket átböngészve megtaláljuk azokat a ruhákat, amiket vásárlóinknak szánunk.

Bolt, turkáló

Ha turkálót, boltot szeretnénk nyitni, érdemes figyelni a trendekre, az éppen aktuális divatra, hogy minél jobban ki tudjuk elégíteni vásárlóink igényeit. Szerencsére a nagykereskedések csoportosítva árulják a ruhákat, így könnyen ki tudjuk választani a számunkra megfelelőket. Ha a fiatalok lesznek a célközönségünk, érdemes boltunkat, turkálónkat olyan helyen megnyitni, ahol fiatalok járnak, pl. kávézók, bárok közelében. Egy kis kutatás után meg tudjuk találni a megfelelő helyet.

Online bolt

Ha szeretnénk, webáruházat is nyithatunk bolt helyett/mellett. Előnye, hogy könnyen, olcsón elkészíthető, fenntartható és több potenciális vásárlót érhetünk el vele. Hátránya, hogy nem csak a közelünkben levő használt ruha boltokkal kell megküzdenünk vásárlókért, hanem a többi webshoppal is, viszont, ha egyedi, minőségi ruhákat árulunk, könnyedén kitűnhetünk a tömegből és képesek leszünk egy visszajáró, rendszeres vásárlói bázist kialakítani.