Bőrápolási tanácsok bőrtípusonként

Bőrápolási tanácsok bőrtípusonkéntA bőrápolás minden bőrtípussal rendelkező emberek számára mást jelent, másképp kell megoldani, mivel mind az egészséghez, mind a szépségápoláshoz kötelező a bőrünkre is megfelelő mennyiségű figyelmet fordítani.

Száraz bőr esetén a bőr tisztítását krém állagú, alkoholmentes termékekkel célszerű végezni, hogy ne szárítsuk még tovább bőrünket. A napsütéses időszakok során védjük bőrünket UVA és UVB sugárzás ellen fényvédő krémekkel. Nem csak a nap ellen, hanem a hideg ellen is oda kell figyelni a megfelelő védelemre, amire kiváló megoldás a hidratáló krém.

A következő típus a zsíros bőr, amit kimondottan zsíros bőrre szánt krémekkel, tonikokkal ápoljunk. Az arcbőrre a heti tisztítómaszkos kúra is javasolt, és itt is oda kell figyelni a nap káros sugárzásai elleni védelemre.

Előfordulhat, hogy bőrünk nem csak száraz vagy zsíros, hanem területenként eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. Ilyenkor az első lépés, hogy meghatározzuk az egyes különböző bőrfelületek helyét, és mindegyikre az előzőleg bemutatott megoldásokat alkalmazzuk.

Az irritált bőrt kezeljük tisztító, valamint hidratáló, alkoholmentes krémekkel. A párás környezet kifejezetten előny ilyen esetben, így a szauna használata jót tesz az irritált, kipirosodott bőrfelületnek. Ilyenkor sem szabad elfeledkezni a nap elleni megfelelő védelemről.

Sokan rendelkeznek érzékeny bőrrel, ami alapos odafigyelést igényel. Ilyen esetben gyengéd arclemosókat, tartósítószer nélküli kozmetikumokat szabad csak használni, hogy minél kevésbé terheljék meg a bőrt.