Hogyan viseljük a sportzakót?

Hogyan viseljük a sportzakót?Kevés olyan ruhadarab van, ami annyira át tudja alakítani a férfiak kinézetét, mint a megfelelően megválasztott, stílusos sportzakó. Kiválóan alkalmas olyan helyzetekhez, amikor az öltöny már túlzás lenne, de mégis stílusosak, elegánsak szeretnénk lenni.

A sportzakó előnye, hogy nem kell annyira pontosan illeszkednie, mint ha öltönyt viselnénk, hanem lehet kicsit bővebbre, szabadabbra venni. Ez különösen előnyös olyan rendezvények során, melyek a szabadban kerülnek megrendezésre, vagy szükség van hozzájuk mozgásra.

A stílust tekintve is előnyös a sportzakó, ugyanis rengeteg stílus, szabás, szín, anyag közül választhatunk, melyek segítségével egyéni öltözet alakítható ki.

Nem csak a stílust tekintve, hanem a kényelem, használhatóság szempontjából is számos lehetőségünk van, hogy a tökéletes sportzakót megtaláljuk. Választhatunk több zsebbel ellátott, kevésbé koszolódó sportzakót is, sőt, ha olyan helyre készülünk, akár a könyök- és vállfolttal ellátott ruhadarab is előnyös lehet.

Ruházatunk többi részét tekintve figyeljünk oda arra, hogy a nadrág színe ne egyezzen meg a sportzakó színével, mivel, ellentétben az öltönnyel, a sportzakó lényege pontosan az, hogy ne egyforma legyen a nadrággal, hanem kiegészítsék egymást.

Az ing viselési szabályok hasonlók az öltönyhöz társított inghez, azonban a kevésbé elegáns öltönyök is bátran viselhetők sportzakóhoz, sőt, a megfelelő környezetben akár elegánsabb pólóval is viselhetünk sportzakót.