Mit csinál egy animátor?

Mit csinál egy animátor?Egyre több szálloda keres munkatársakat animátor munkakörre. De mit is jelent az animátor kifejezés, és mit is csinál konkrétan egy szállodai animátor?

Az animátorok legfőbb feladata a szállodai vendégek szórakoztatása, lefoglalása. Ezeket különböző programok segítségével érik el, melyeket az animátorok csinálnak, vezényelnek.

Gyakoriak a sport jellegű tevékenységek, vetélkedők és szabadidős programok, melyeken az animátorok játékosként, játékvezetőként és szervezőként is részt vehetnek. A sport programok általában vendégek közötti játékok, versenyek szoktak lenni.

Szintén feladata az animátoroknak az esti műsorok szervezése, előadása. Ezek gyakran előre megkomponált műsorok, amiket a csapattal együtt adnak elő. Nem kell természetesen gyakorlott színésznek lenni ezek előadásához.

Általában külön tevékenységnek számít a gyermek animáció. A gyermek animátorok általában a fenti animátoroktól függetlenül végzik feladataikat, ugyanis az ő feladatuk elsősorban a gyerekklubok felügyelete, a gyerekek figyelmének lekötése.

Bármelyik animátori feladatról is van szó, a közvetlenség, a jó kommunikációs készség, ugyanis feladatainak jelentős részét teszi ki a vendégekkel történő kommunikáció, társalgás, beszélgetés.