Milyen gyakran érdemes masszázsra menni?

Milyen gyakran érdemes masszázsra menni?Egyre többen ismerik meg a rendszeres masszázsok előnyeit, és emiatt egyre többen járnak rendszeresen masszázsra. Hogy milyen gyakran érdemes masszázsra menni, hogy mi az optimális időszak, általában attól függ, hogy milyen célból mész masszázsra.

Sokan vannak, akik valamilyen fájdalmat, sérülést kezeltetnek. Ilyenkor a masszőr vagy az orvos tudja megmondani, hogy milyen gyakran kell menni ahhoz, hogy a lehető leggyorsabb legyen a felépülés. Ha fájdalmaid vannak, de nem orvosi utasításra jársz masszázsra, hanem magadtól, akkor ki kell tapasztalni az optimális időt az egyes kezelések között. Sokak számára a heti egy masszázs az optimális.

A másik gyakori oka a rendszeres masszázsoknak a stresszoldás, a test és a lélek harmóniájának megteremtése, amihez sokak számára ugyanúgy hozzátartozik a masszázs, mint a rendszeres pihenés és a mozgás. Ilyen esetben is mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy milyen gyakran van szüksége egy masszázsra, nagyságrendileg azt ajánlják, hogy havonta legalább egyszer érdemes azért beiktatni egy alkalmat, de persze lehet sűrűbben is, ha megengedheted magadnak, és szükséged van rá.

A harmadik nagy csoport a sportolás miatti masszázs. Profi sportolók esetén az edzők határozzák meg, hogy milyen gyakran van szükség masszázsra. Amatőr, hobbi sportolóknak érdemes egy rendszert kialakítani, hogy a versenyekhez, edzésekhez, meccsekhez legyen igazítva a masszázsok rendszeres is.