A hitelközvetítők előnyei

A hitelközvetítők előnyeiHa hitelt szeretnénk felvenni, akkor érdemes megvizsgálni a lehetőségeket, a lehető legtöbb bankot, hitelintézetet felkeresni, hogy megtaláljuk a lehet legkedvezőbb feltételeket. A hitelközvetítő ebben a folyamatban tud a segítségünkre lenni.

Ha saját magunk intézzük az információszerzést, akkor a folyamat nagyok sokáig eltarthat. Egyesével fel kell keresni a bankokat, és érdeklődni a lehetőségekről. Természetesen online is lehet tájékozódni, de személyre szabott információkat nem fogunk a banki honlapokon találni. A banki ügyintézők viszont csak az adott bank ajánlatait fogják velünk megosztani, a többi bankét nem ismerik.

Itt jön képbe a hitelközvetítő, aki minden bank ajánlatait ismeri, vannak kapcsolatai a bankoknál, így személyre szabottan meg tudja találni a lehető legjobb hitel ajánlatot. Természetesen a szolgáltatásaiért fizetni kell, azonban, különösen nagy összegű hitelek esetén, jobban megéri egy hitelközvetítő szolgáltatásait igénybe venni, mint egyesével végigjárni a bankokat, tárgyalni velük.

Akkor is előnyös egy hitelközvetítő, ha speciális az esetünk. A bankok speciális, egyedi igényekkel gyakran nem nagyon foglalkoznak, úgy gondolkodnak, hogy nem biztos, hogy megéri nekik a problémásnak ítélt ügyféllel kapcsolatba kerülni. Ha azonban egy hitelközvetítő visz oda egy ilyen ügyfelet, akkor egyből jobban megéri vele foglalkozni, nehogy elveszítsék az adott hitelközvetítő ügyfeleit.